I.MINIBASKETBALOVÝ KVALIFIKAČNÍ TURNAJ DO SOUTĚŽE Junior NBA

Milan Rýdl | Aktuality

V úterý dne 15.května odehrálo naše smíšené družstvo dva basketbalové zápasy v Praze na palubovce SOKOLA Petrovice. V prvním celkem jasně přehrálo žáky a žákyně ze ZŠ Donovalská, když neztratilo ani jednu čtvrtinu. Dvacet minut po konci prvního duelu nastoupili naši svěřenci proti dalšímu soupeři ze ZŠ Dubeč. Po výtečné první čtvrtině přišla studená sprcha v druhé části hry, takže o poločasové přestávce vedlo naše družstvo o pouhý jeden koš. Naštěstí se ve třetí čtvrtce opět dařilo a získaný vysoký náskok se našim hráčům a hráčkám podařilo udržet až do vítězného závěru. Nejprospěšnějším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Jakub Mařík, který si za to odnesl i věcnou odměnu.
Tímto vítězstvím jsme získali právo bojovat v dalším kole kvalifikace, kde se ještě do konce školního roku utká 8 nejlepších středočeských a pražských týmů o pět postupových míst do podzimní části Junior NBA.
Naši školu reprezentovali tito hráči a hráčky :
Adéla Flašíková, Karolína Kupsová, Adéla Šváchová, Nela Kačengová, Karolína Cvrčková, Dagmar Fialová, Jan Urban, Jakub Mařík, Dominik Janovec, Jan Černota, Matyáš Pěch, Jakub Doležal, Jan Koudelka, Adam Rešetka, František Kroužek a Mikuláš Pokorný. Všem jmenovaným patří zasloužený dík za vzornou reprezentaci školy.

ZŠ BENEŠOV DUKELSKÁ 1818 – ZŠ DONOVALSKÁ 34 : 8 ( 4:0, 10:0, 24:2 )
Body : Jakub Mařík 10, Matyáš Pěch 8, Adéla Šváchová 6, Jan Urban 4, Dagmar Fialová 2, Karolína Kupsová 2, Adéla Flašíková 2

ZŠ DUBEČ – ZŠ BENEŠOV DUKELSKÁ 1818 16 : 32 ( 2:10, 10:12, 12:26 )
Body : Jakub Mařík 14, Matyáš Pěch 4, Dominik Janovec 4, Nela Kačengová 4, Jan Urban 2, Jakub Doležal 2, Adéla Šváchová 2

Konečná tabulka : 1. ZŠ BENEŠOV DUKELSKÁ 1818
2. ZŠ DUBEČ
3. ZŠ DONOVALSKÁ