Plavecko – běžecký pohár Praha 2023/2024

Lenka Kunstová | Aktuality, Tělocvik

Šestnáct žáků druhého stupně se tento školní rok pravidelně účastnilo Plavecko – běžeckého poháru v Praze. 

Tento pohár je složen ze sedmi závodů, které jsou vždy na jiné městské části Prahy. V každém závodě děti za svá umístění získávají body, které se jim sčítají do celkového hodnocení. Je tedy důležité zúčastnit se všech závodů a nasbírat co nejvíce bodů. A to se nám letos u našich borců povedlo. Byť ne úplně všichni byli na každém závodě, většina ano, a tak si dnes mohli dojít pro svá ocenění za celý pohár. 

Mezi děvčaty 6.-7. třída v celkovém hodnocení po sedmi závodech se na 2. místě umístila Eliška Skořepová (7.C)a na 3. místě  Tereza Svobodová (7.C). 

Mezi chlapci v kategorii 8.-9. třída v celkovém hodnocení po součtu bodů po všech sedmi  závodech zvítězil 1.místo – Marek Štolba (8.C).

V kategorii dívek 8.-9. třída své body nasbíraly a vybojovaly si tím celkově 3. místo – Karolína Straková (8.C) a zvítězila 1. místo – Julie Veselá (8.C). 

Velká gratulace a pochvala patří i dalším našim závodníkům, kteří se neumístili na medailových pozicích. Třeba je zradilo zdraví, nebo měli jiné povinnosti, že nemohli být na všech závodech a tak jim utekly cenné body do celkového hodnocení. Ale i tak se ve startovním poli bezmála pětiset závodníků určitě neztratili. 

Další umístění v celkovém hodnocení : 

chlapci 6.-7. třída – 5. místo – Mařík Vojtěch (7.C), 7. místo – Čoudek Lukáš (7.C) – celkem 106 závodníků. 

dívky 6.-7. třída – 9. místo – Plavcová Tereza (7.C), 11.místo – Kaiserová Tereza (7.C), 16.místo – Králíková Leontýna (7.C), 17. Zatloukalová Václava (7.C), 18. místo – Doležalová Natálie (8.C) – celkem 89 závodnic. 

chlapci 8.-9.třída – 5.místo – Růžička Ondřej (8.C), 16.místo – Kotiš Martin (8.C) – celkem – 92 závodníků. 

dívky 8.-9.třída – 6.místo – Šimečková Anna (8.C), 9.místo Možíšova Magdalena (8.C) – celkem 49 závodnic.