Den s Andersenem a noc:)

Helena Brejlová | Ježci

Už od rána byl Anderesnovský den výjímečný. První hodinu k nám přišli žáci s 3.A, aby nám zahráli loutkové divadlo Perníková chaloupka s vlastními loutkami. Druhou hodinu jsme vyrazili do IKC centra, kde jsme si vyzkoušeli hlasovací systém na kvízových otázkách k pohádkovým postavám. Ve třídě jsme si pak zasoutěžili při otázkách a úkolech k pohádce “Jak krtek ke kalhotkám přišel”, kterou jsme si připomenuli v pondělí. Čtvrtou hodinu jsme vyráběli kalhoty pro krtečka za pomocí čtvrtky, temper, látky a dalších materiálů.

Večer nás čekal též velmi nabitý program. Na hlavní chodbě jsme se zapojili do soutěžení s Broučky. Vyzkoušeli jsme si zde mazurku, kotoul, svícení lucerničkou, chystání na zimu ve stylu broučků,… Po vydatné večeři jsme si užili další dvě loutková představení šikulů z 3.A.

Ve třídě jsme soutěžili v týmech např. v lovení drahokamů, třídění drahých kamenů, skládání skládačky,..Vyrobili jsme si také ovocný salát se šlehačkou jako večerní dezertík! Svou odvahu jsme všichni prokázali při bojovce. Na chodbě u prvních tříd se při ní zjevila Bílá paní a ještě několik dalších strašidel. Na závěr večera jsme si připili dětským šampaňským.

Po pohádce jsme se zachumlali do svých spacáků a sladce usnuli, až na několik nočních soviček, které ještě před půlnocí vyžadovaly něco k snědku:) Ráno jsme si pochutnali na dobrotách od maminek, kterým tímto moc a moc děkujeme.

Několik fotek z celého dne (večera a rána) si můžete prohlédnout zde.