Noc s Andersenem v 5.C,D

Helena Brejlová | Aktuality

Pátek je ten nejlepší den, protože končí škola a my se těšíme, že začíná víkend. Ale pátek 1. dubna jsme se těšili ještě mnohem víc, protože jsme šli do školy i odpoledne, ale neměli jsme tašky s učením. Nesli jsme si spacáky, karimatky a připravené dobroty k mlsání. Konal se totiž 22. ročník Noci s Andersenem. Tato noc se lišila od těch minulých tím, že jsme si tentokrát připravili program my a ne naše paní učitelky.

Již v průběhu týdne jsme se rozdělili do pěti skupin a připravili si program na dané téma. Jedna skupinka měla připravenou aktivitu na J. A. Komenského, kde jsme se o něm dozvěděli několik zajímavostí. Další skupinka si připravila program na téma Jiří Trnka. Vyráběli jsme si krásné loutky, kterými jsme si vyzdobili naše třídy. Další tématem byl Josef Lada, pohádka od H. Ch. Andersena Císařovy nové šaty nebo Jaroslav Foglar, kde si spolužáci pro nás připravili logické hádanky a hlavolamy.

Zábavný program přerušila pouze výborná večeře v naší školní jídelně. Všichni jsme si připravené aktivity moc užili a za odměnu nás čekala “bojovka”, kterou pro nás připravily naše paní učitelky. Jednalo se o vyřešení detektivního případu. Abychom se dostali do týmu detektivů, museli jsme vyřešit několik záludných úkolů. Na závěr nás čekala sladká odměna v zapečetěném trezoru. Užili jsme si půlnoční svačinku a pomalu se ukládali ke spánku. Škoda, že ten večer utekl tak rychle!