Smajlík na cestách

Michaela Turziková | Aktuality

Ve čtvrtek 6. září se třídy 1. A a  1. C zúčastnily velmi zajímavé akce „Smajlík na cestách“, kterou pořádalo město Benešov.

Po přivítání před školou se děti rozdělily do tří skupin a vyrazily na různá stanoviště. Prošly si například okolí školy a seznamovaly se s dopravními značkami společně se zástupcem Besipu a Policie ČR.  Pak si mohly vyzkoušet hodnotit správnost chování účastníků silničního provozu.  Spolu s  Městskou policií Benešov se zaměřily na přecházení lidí po přechodu pro chodce, které jim policisté předtím důkladně vysvětlili, a také mohly být svědky kontroly řidičů Policií ČR.

Děti rozhodovaly o tom, kdo se zachoval správně a kdo naopak udělal nějaký přestupek. Chodcům a řidičům rozdávaly smajlíky, smějící se za správné chování, mračouny pak  za chování chybné. Vzhledem k tomu, že dětem po rozdání zbyly jen mračouni, zhodnotili jsme chování zkontrolovaných osob v Benešově jako správné.

Všichni účastníci si tuto akci moc užili. Na dětech byla znát radost z každého člověka, který vstoupil na jimi hlídaný přechod pro chodce či z auta, které bylo policisty zastaveno ke kontrole.

Děti byly na závěr odměněny dárečky v podobě reflexních tkaniček do bot, omalovánek a sešitků.

Bylo to moc hezké a poučné dopoledne.

Třídní učitelky 1. A a 1. C