Co nového v Hrusicích?

Marcela Vlkannova | Aktuality
         Během druhé poloviny září navštívili Ladův kraj stejně jako každý rok naši sedmáci. Dětem se tato exkurze vždy velmi líbí, a tak ji máme na programu aktivit pevně zařazenou. Proto můžeme podat zprávu nabitou novinkami. 
      Dozvěděli jsme se, že památník bude po nedávné rekonstrukci opět uzavřen, aby v něm mohl být instalován systém audioprůvodce a lidé jej mohli navštívit i mimo standardní otevírací dobu. Ostatně komentovanou prohlídku prostřednictvím malé elektronické pomůcky si některé děti mohly vyzkoušet již teď. Asi nemusíme popisovat, že jim tento způsob výkladu vyhovoval.
      Novinkou je naučná stezka na zahradě památníku, jejíž úspěšné absolvování doložené vyplněnou tajenkou pracovníci památníku ohodnotí medailí s podobiznou samotného Mikeše.
      Další velmi důležitou informací je, že v Hospodě U Sejků pečou výborné koláče. Pro místní to zase tak horká novinka není, ovšem my přespolní jsme uměním paní pekařky uchváceni natolik, že někteří plánují návštěvy Hrusic i o víkendu…
      A co nám také udělalo radost, bylo nádherné babí léto, které umožnilo kreslit venku a dostát cíli naší literárně – výtvarné exkurze. 
 
Vyučující ČJ 7. ročníku