„Moje tělo je moje“

Marcela Vlkannova | Aktuality

V pátek 31. 5. se děti ze 7. B a 8. A účastnily projektové výuky na téma Moje tělo. Aktivita byla realizována díky Městu Benešov, proběhla pod vedením paní lektorky Dity Votavové.

Během tří vyučovacích hodin zaměřených hlavně na problematiku body shamingu (posměchu, co se těla / fyzické stránky člověka týče) bylo dětem představeno a na konkrétních příbězích ze života ukázáno, na jak křehkém ledě se pohybujeme, hodnotíme-li vzhled druhého.

„Uvědomil jsem si, jak mohu jedním slovem, které navíc ani nemyslím zle, ublížit.“ „Je to vlastně pravda, většina problémů, které si v sobě celý život neseme, vznikla na základě špatné komunikace.“ „Jsem překvapená, jaké reklamy se mohou v dnešním moderním světě stále ještě objevit.“ „Uvědomil jsem si, že já opravdu často mluvím o vzhledu kamarádů, musím o tom víc přemýšlet, neberu to jako urážku, ale jen jako legraci. Nebudu to už dělat.“ To jsou doslovné výroky dětí, které jsme si my učitelé zapsali. A proto můžeme říct, že záměr projektu byl realizován dle představ nás všech.

Mgr. L. Bednářová, Mgr. J. Bělohlávková, Mgr. L. Popovská