Cheburek (smažený pokrm z těsta)

Ingredience:

                       3 hrnky mouky

                       voda

                       1 balíček mletého masa

                       cibule a jarní cibulka

                        2 vejce

                        1 láhev oleje

                       sůl a pepř

Postup: Do mísy dejte mouku, vejce a vodu pak zamíchejte. Poté přidejte olej a posolte a míchejte přibližně 6 minut. Hotové těsto rozválejte a vykrojte několik kroužků (velké podle vašeho uvážení).

Poté nakrájejte cibuli a jarní cibulku a dejte ji do nějaké mísy, pak přidejte maso a vše zamíchejte. Následně maso dejte doprostřed kroužků a zabalte, vidličkou připevněte kraje. Poté nalijte do hrnce tolik oleje, aby byl cheburek z 3/4 ponořený.

Cheburek poté smažte dozlatova z obou stran. Doporučuji podávat s majonézou.

Dobrou chuť.

David Šmajstrla, 8. D

Zdroj: