Ingredience:
3 hrnky mouky
voda
1 balíček mletého masa
cibule a jarní cibulka
2 vejce
1 láhev oleje
sůl a pepř
Postup: Do mísy dejte mouku, vejce a vodu pak zamíchejte. Poté přidejte olej a posolte a míchejte přibližně 6 minut. Hotové těsto rozválejte a vykrojte několik kroužků (velké podle vašeho uvážení).
Poté nakrájejte cibuli a jarní cibulku a dejte ji do nějaké mísy, pak přidejte maso a vše zamíchejte. Následně maso dejte doprostřed kroužků a zabalte, vidličkou připevněte kraje. Poté nalijte do hrnce tolik oleje, aby byl cheburek z 3/4 ponořený.
Cheburek poté smažte dozlatova z obou stran. Doporučuji podávat s majonézou.
Dobrou chuť.
David Šmajstrla, 8. D
Zdroj: