Ingredience
-
1 balíček piškoty
náplň
-
2 lžíce rum
-
80 g cukr moučka
-
100 g máslo
-
1 lžíce kondenzované mléko
-
1 ks žloutek
těsto
-
180 g cukr moučka
-
200 g mleté piškoty
-
80 g máslo
-
2 lžíce voda
-
3 lžíce kakao
-
4 lžíce rum
Postup přípravy
Piškoty umeleme. Smícháme je se zbylými surovinami na těsto a vypracujeme hladkou hmotu. Základ na včelí úly dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice.Potom vyválíme váleček, rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kuličky. Ty vmačkáme s cukrem vysypaných formiček a vyklepeme. Z kondenzovaného mléka, cukru, rumu a žloutku vyšleháme krém, kterým naplníme úly a přiklopíme na piškot. Včelí úly skladujeme v chladu.
Sandra Sochová, 5. D
Zdroj obrázku: