Včelí úly

Ingredience

  • 1 balíček piškoty

náplň

  • 2 lžíce rum

  • 80 g cukr moučka

  • 100 g máslo

  • 1 lžíce kondenzované mléko

  • 1 ks žloutek

těsto

  • 180 g cukr moučka

  • 200 g mleté piškoty

  • 80 g máslo

  • 2 lžíce voda

  • 3 lžíce kakao

  • 4 lžíce rum

Postup přípravy

Piškoty umeleme. Smícháme je se zbylými surovinami na těsto a vypracujeme hladkou hmotu. Základ na včelí úly dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice.Potom vyválíme váleček, rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kuličky.  Ty vmačkáme s cukrem  vysypaných formiček a vyklepeme. Z kondenzovaného mléka, cukru, rumu a žloutku vyšleháme krém, kterým naplníme úly a přiklopíme na piškot.  Včelí úly skladujeme v chladu. 

 

Sandra Sochová, 5. D

 

Zdroj obrázku: