Ingredience:
4 kuřecí plátky
rajčata, lilek, cuketa, paprika
sůl
mléko
8 brambor
olej
tymián
máslo
Postup: Brambory oloupeme a umyjeme. Potom si připravíme hrnec a konev na čaj a ohřejeme v ní vodu. Až bude voda teplá, nalijeme ji do hrnce a přidáme brambory. Vaříme tak dlouho, dokud brambory nebudou měkké. Poté umyjeme a nakrájíme zeleninu a dáme ji do pekáče. Polijeme ji olejem a okořeníme tymiánem a dáme péct na půl hodiny. Poté umyjeme maso a proklepeme. Okořeníme tymiánem. Připravíme si pánev a nalijeme na ni olej. Maso dáme smažit asi tak na 10 minut, pokud po 10 minutách není hotové, smažíme trochu déle. Potom vyjmeme brambory z hrnce a dáme do mísy. Přidáme trochu mléka másla a rozdrtíme. Po třiceti minutách vyjmeme zeleninu. Vše naservírujeme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
David Šmajstrla, 8. D
Zdroj obrázku: