- Mléko vylijte do mísy
přidejte vejce, vanilkový cukr i sůl.
prošlehejte metlou dohladka.
postupně přidávejte mouku a dále šlehejte, až získáte hladké těsto
pokud je těsto příliš husté, nařeďte dalším mlékem.
2. Hotové těsto nechte půl hodiny odpočinout v lednici.
Díky tomu už těsto nebude dále houstnout.
3. Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev
( nejlépe pánev na palačinky s nízkým okrajem )
a slabě ji potřete olejem nebo máslem.
Těsto vyndejte z lednice a dobře ho promíchejte.
4. Do rozehřáté pánve vlijte asi naběračku těsta a nakláněním pánve ho rozlijte po celé ploše .
Opékejte do chvíle, až vrchní strana zcela oschne a tenoučké okraje
se zkroutí a vypadají jako krajka.
poté palačinku obracečkou otočte a opečte jí do zlatova i z druhé strany.
Palačinku vyjměte z pánve a odložte na talíř .
Opakujte do vypotřebování těsta.
Dobrou chuť přeje , Veronika Bychlová a Dominika Ziklová