Smrtelně dobré palačinky

 

  1. Mléko vylijte do mísy

přidejte vejce, vanilkový cukr i sůl.

prošlehejte metlou dohladka.

postupně přidávejte mouku a dále šlehejte, až získáte hladké těsto

pokud je těsto příliš husté, nařeďte dalším mlékem.

 

2. Hotové těsto nechte půl hodiny odpočinout v lednici.

Díky tomu už těsto nebude dále houstnout.

 

3. Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev

( nejlépe pánev na palačinky s nízkým okrajem )

a slabě ji potřete olejem nebo máslem.

Těsto vyndejte z lednice a dobře ho promíchejte.

 

4. Do rozehřáté pánve vlijte asi naběračku těsta a nakláněním pánve ho rozlijte po celé ploše .

Opékejte do chvíle, až vrchní strana zcela oschne a tenoučké okraje

se zkroutí a vypadají jako krajka.

poté palačinku obracečkou otočte a opečte jí do zlatova i z druhé strany.

Palačinku vyjměte z pánve a odložte na talíř .

Opakujte do vypotřebování těsta.

 

Dobrou chuť přeje , Veronika Bychlová a Dominika Ziklová