Filmové konspirační teorie

  • Walt Disney se nechal zmrazit. Společnost potom vydala film Frozen, aby zametla stopy. Když totiž do vyhledávače napíšete Walt Disney Frozen, vyjede vám tato pohádka. 
  • Harry Potter a relikvie smrti. Podle této teorie je první z bratrů relikvií smrti Lord Voldemort (který vlastní bezovou hůlku). Druhý je Severus Snape (kámen vzkříšení). A Harry Potter je třetí (neviditelný plášť). 
  • Malá rybička Nemo neexistuje. Tato teorie říká, že Nemo nikdy neexistoval a celý film je jen o tom, jak se Marvin snaží vypořádat se ztrátou rodiny. Projde si všemi fázemi smutku: Popírání, Hněv, smlouvání, deprese, smutek, smíření. 
  • Každá Disney princezna vyjadřuje nějakou duševní poruchu. Například v Malé mořské víle Ariel neustále sbírá nějaké předměty a nedokáže se jich zbavit. Mohlo by to tak znamenat formu obsedantně kompulsivní poruchy. (Nutí člověka neustále provádět různé rituály v míře, která zhoršuje chování člověka) Alenka z říše divů je pak schizofrenička (sluchové halucinace, bludy, paranoia). A Elsa je bipolární (náhlé střídání emocí).
  • Sněhurka se nikdy neprobudila. Princ, který ji na konci vysvobodí, je tedy anděl smrti a zámek v oblacích, do něž na konci odjíždějí, bude nebe. 
  • Předpovídají Simpsonovi budoucnost? A co tedy předpověděli? Že se prezidentem stane Donald Trump, covid-19, že Disney koupí 20th Fox, že se objeví chytré hodinky. Skype a facetime se v Simpsonových objevily už v roce 1995. A taky nový film Barbie. Tak posuďte sami, jestli vážně předpovídají budoucnost.

 

 

 

 

J. Pechová 5. C, M. Bučková 7. D, J. Medek 7. D, K. Čeperová 7. E