Paul Walker

Narodil se v roce 12. září 1973, Kalifornie USA. 

Paul Walker byl americký herec v letech 1985 až 2013.

Jeho nejznámější role byla závodnická série Rychle a Zběsile. Bohužel ho potkala smrtelná autonehoda, při které on i jeho kamarád zemřeli na místě.

Zemřel 30. listopadu 2013, Kalifornie USA.

          Paul Walker | Diskuze | ČSFD.cz

Svou kariéru začal již jako batole, když účinkoval v televizní reklamě pro firmu Pampers. Již ve věku dvou let se pod vedením rodičů dostal do světa modelingu. Průlomová role přišla v roce 2001, kdy získal jednu z hlavních rolí ve filmu Roba Cohena Rychle a zběsile. Film vydělal 207 milionů dolarů a znamenal první velký úspěch v jeho kariéře. Dne 30. listopadu 2013 v odpoledních hodinách Walker a jeho známý Roger Rodas opustili akci pořádanou Walkerovou charitou Reach Out Worldwide (na pomoc obětem Tajfunu Hayian). Krátce poté Rodas ztratil kontrolu nad svým vozem Porsche Carrera GT červené barvy a narazil do stromu ve čtvrti Valencia kalifornského města Santa Clarita. Místní policie ihned potvrdila dvě oběti nehody a oznámila, že Porsche mělo sjeté pneumatiky a řidič tak nad ním neměl dostatečnou kontrolu.

Vozidlo ihned po nárazu explodovalo a začalo hořet. Ještě v ten den byla tato hrozivá zpráva i TV NOVA, jeden český fanoušek udělal na počest Paula Walkera tuning sraz. myslel, že přijede pár lidí, ale na místo se sjeli lidé z daleka, na tomto srazu bylo přes 1000 aut.

Filmaři ještě jednou „podojí” zesnulou hvězdu Rychle a zběsile |  Autoforum.cz   

Nicolas Mokoš, 7. E