Záhady Terky a Lilly (1. díl)

Byly dvě kamarádky: Terka a Lilly, kamarádily se tak, že se viděly skoro každý den. Holky měly ve dvě hodiny odpoledne sraz u lesa za městem. Terka tam přišla v 13:58, ale Lilly se zdržela kvůli tomu, že s sebou musela vzít svého pejska Maxe, kterého jí dali rodiče k jejím 12 narozeninám. Terka ho nikdy neviděla a to si myslela, že o Lilly ví úplně vše. Takže Terka první, co udělala, bylo to, že se zeptala Lilly, co to je za plemeno a jak se jmenuje. Lilly jí odpověděla, že se jmenuje Max a že je to pudl. Když jí to dořekla, tak se dohodly, že půjdou do lesa a postaví si bunkr.

Došly ke dvěma velkým stromům a usoudily, že je to dobré místo na jeho postavení. Zastavily a Terka z batohu vytáhla dvě velké růžové deky a dvě svačiny. Lilly z batohu vytáhla dva černé polštáře a dečku pro Maxe. Pak přivázaly jednu deku ke stromům tak, aby i ze stran visela. Druhou deku položily na zem a na ni daly ty dva černé polštáře. A tu malou dečku pro Maxe položily na tu velkou. Pak si holky sedly na  deku a Max na tu malou modrou.

Když už uběhly cca tři hodiny, tak Terce volala její maminka, v kolik přijde domů a holky se zeptaly, jestli v lese mohou přespat, protože se jim tam hodně líbí. Tak Terky mamka řekla, že ano, ale přinese jim deku na přikrytí a večeři. Když k nim Terky maminka přišla, tak držela v ruce dva boxy se svačinou a na zádech měla batoh, ve kterém měla dvě deky a v druhé ruce měla modrý pelíšek pro Maxe. Když jim věci předala, rozloučila s Terkou a šla domů. Ale byl problém, že Lilly u sebe neměla telefon a její mamka nevěděla, že tam chtějí spát. Naštěstí si pamatovala číslo nazpaměť a  nadiktovala ho Terce. Lilly si pak vzala Terky telefon k uchu a zavolala mamce. Poté položila telefon a začala se radovat, že jí to mamka dovolila. Už bylo deset večer a holky se rozhodly, že půjdou spát, uložily se a do pěti minut usnuly. Terka se vzbudila jako první a uviděla věc, které se lekla. Vzbudila Lilly a řekla jí, že Max zmizel.

Když to Lilly uslyšela, málem se rozbrečela, protože ho měla moc ráda. Holky hned vstaly a vydaly se hledat Maxe. Bunkr nechaly bunkrem a šly. Při cestě zavolaly mamkám, že přijdou později, protože se jim ztratil Max. Mamka Lilly šílela, ale Lilly jí řekla, že za ní nemusí chodit, že to zvládne. Terka s Lilly šly dál, ale nikde Maxe neviděly. Na chvilku je napadlo, že mohl utéct do města, ale řekly si, že se tam zajdou podívat, až prohledají les. Usilovně hledaly. Když hledaly asi dvě hodiny, řekly si, že se napijí a nají. Lilly se už asi po třetí rozbrečela, ale Terka se ji snažila uklidnit. Terka měla k jídlu rohlík s marmeládou a Lilly také. Když se najedly, rozhodly se, že se zajdou podívat do toho města. Při cestě do města Lilly napadlo, že už Maxe nikdy neuvidí. Terka ji uklidňovala, že se nemusí bát, že Maxe určitě najdou. Došly do města,  kde holky bydlí a ptaly se lidí, jestli neviděly malého roztomilého pudla, který má obojek s jménem Max.

Nikdo Maxe neviděl, až na jednu paní, která prý viděla malého hnědého roztomilého pudla, ale neviděla mu na obojek. Ale to holkám nevadilo, stačil jim tento popis. Poté se paní zeptaly, zda šel sám nebo s někým. Prý byl sám a holkám ukázala i směr, kterým šel. Terka s Lilly běžely, ale narazily na křižovatku a nevěděly, kudy jít. Řekly si, že zkusí jít doprava, ale po pár krocích zjistily, že se rozhodly správně, uviděly totiž psí stopy od bláta. Tak šly po nich a najednou uviděly, jak tam Max spí na zemi. Měly velikou radost, s Maxem se přivítaly, pomazlily a v náručí ho odnesly domů. Když byly před Terky domem, tak si uvědomily, že nechaly všechny věci v lese. Odložily Maxe u Lilly doma a šly sbalit všechny věci do lesa. Když je sbalily a šly domů, tak se rozloučily a u toho si řekly: to byl ale perný den! 🙂

Mariana Bučková, 5. D

 

 

 

 

 

Mariana Bučková 5.D