Recept na vanilkové rohlíčky s mandlemi

Na 40 kusů si připravíme: 

240 g hladké mouky 

50 g moučkového cukru 

1 sáček vanilkového cukru 

200 g másla 

110 g nastrouhaných neloupaných mandlí 

1 vejce 

Moučkový cukr + vanilkový cukr na obalování 

Postup: 

  1. Mouku s moučkovým a vanilkovým cukrem prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, nastrouhané mandle a vejce a vypracujeme vláčné těsto.
  2. Připravené těsto zabalíme do fólie, dáme do chladničky a necháme alespoň hodinu odležet. 
  3. Pak těsto znovu propracujeme, rozdělíme na malé dílky a vytvarujeme rohlíčky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi 15 minut. 
  4. Po upečení necháme rohlíčky mírně zchladnout na plechu. Pak je ještě vlažné je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. 

Příprava zabere zhruba 40 minut. 

Můj tip na závěr: Cukroví, hlavně rohlíčky a důlkové koláčky, formujte chladnýma rukama, aby se těsto nezahřívalo. Mohou se obalit také ve směsi moučkového cukru a kakaa, případně polít čokoládou nebo do ní namočit jen konečky. 

Přeji vám všem: DOBROU CHUŤ! 

Zdroje: vlastní archiv

Sládková Tereza, 7. B