Domácí krokety

Ingredience:

25 g másla

2 ks žloutku

500 g  vařených brambor

30 g strouhanky

1 lžíce pažitky

Na obalení:

vejce

strouhanka

sůl

olej 

Postup přípravy:
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Poté je slijeme a necháme vychladnout.

Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance.

Domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Podáváme k libovolným pokrmům. Jsou opravdu skvělé, chutnají jako ty kupované, řekla bych, že ještě lépe. 

Zdroj:

Sandra Sochová, 6. D