Ingredience:
25 g másla
2 ks žloutku
500 g vařených brambor
30 g strouhanky
1 lžíce pažitky
Na obalení:
vejce
strouhanka
sůl
olej
Postup přípravy:
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Poté je slijeme a necháme vychladnout.
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance.
Domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
Podáváme k libovolným pokrmům. Jsou opravdu skvělé, chutnají jako ty kupované, řekla bych, že ještě lépe.
Zdroj:
Sandra Sochová, 6. D